Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συστήματα POS, η ολοκληρωμένη λύση μηχανογράφησης

 
Το POS ( Point Of Sale) είναι ένα σύστημα για τη διαχείριση των πωλήσεων  μιας εταιρίας στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Στο εμπόριο υπάρχουν σχεδιασμένα αρκετά συστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν διαφόρους τύπους επιχειρήσεων. Ένα σύστημα POS κάνει  την επιχείρηση  πιο αποτελεσματική, μειώνει το κόστος λειτουργίας, βελτιώνει παράλληλα την εξυπηρέτηση των πελατών και προσδίδει κύρος στην επιχείρηση .
 Ένα σύστημα POS αποτελείται απο μία οθόνη για τον υπάλληλο, μία οθόνη για τον πελάτη, ένα συρτάρι για τα χρήματα, ένα barcode scanner για την ανάγνωση του γραμμωτού κώδικο στα προιόντα, έναν εκτυπωτή για τις αποδείξεις,  και τέλος έναν υπολογιστή όπου υπάρχει εγκατεστημένο το λογισμικό του POS συστήματος, το οποίο είναι ανάλογο με το είδος και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Πολλές φορές τα παραπάνω μέρη του συστήματος είναι ενσωματομένα σε μια συσκευή μειώνοντας έτσι δραματικά το χώρο που καταλαμβάνει ο εξοπλισμός.
Μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός POS συστήματος είναι η μείωση των λαθών που μπορεί να γίνουν κατα την πώληση, όπως να επιλεχθεί λάθος κατηγορία Φ.Π.Α σε ένα προιόν, ο άμεσος έλεγχος αποθεμάτων, οι μαζικές αλλαγές τιμών, τα στατιστικά των πωλήσεων για την καλύτερη κατανόηση της εμπορική λειτουργίας της επιχείρσης και η ηλεκτρονική υποβολή παραγγελίων στους προμηθευτές. 
Μπορείτε να διαβάσετε περσσότερα στο website της Verus+ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου