Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το παγκόσμιο κάλεσμα των Anonymous


Κυκλοφόρησαν βίντεο στο οποίο καλούν τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί τους

Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα το κίνημα των «Αγανακτισμένων» αλλά και στην Αμερική υπάρχει το αντίστοιχο που ακούει στο όνομα «Occupy Wall Street». Ωστόσο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν το έχουν αναδείξει και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ελληνικά μέσα, αλλά και σε αυτά της Αμερικής. Το κίνημα αυτό ωστόσο, είναι υπαρκτό και μάλιστα δείχνει ότι εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα. 

Φυσικά πίσω από την διάδοση του, και για πολλούς ίσως και τη δημιουργία του, είναι η περίφημη ομάδα χάκερ ακτιβιστών «Anonymous», οι οποίοι όπως υποστηρίζουν σχεδιάζουν να επεκτείνουν την διαμαρτυρία αυτή στα πέρατα του πλανήτη, σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί.

Νωρίς την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα όρισε την 24 Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα της εκδίκησης», όπου οι διαδηλωτές θα ενωθούν, και θα υποστηριχθούν από «μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων». Η ημέρα αυτή ήρθε και απ' ότι φαίνεται εκδίκηση πήραν περισσότερο οι αστυνομικοί μιας και έχουν κυκλοφορήσει διάφορα βίντεο τα οποία δείχνουν να ψεκάζουν απευθείας στα πρόσωπα γυναικών διαδηλωτών και ακόμα διενεργούνται έρευνες για αυτά τα περιστατικά. Στους Anonymous ωστόσο δεν φάνηκε να αρέσει ιδιαίτερα η συμπεριφορά των αρχών και ιδιαίτερα.

Σήμερα, η Anonpress δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, σύμφωνα και με το Inquirer, ζητώντας πλέον από τους διαδηλωτές να «Occupy The Planet», δηλαδή πλέον να επεκταθεί το κίνημα απ' άκρη σ' άκρη, με τη συνηθισμένο ρομποτική φωνή. Το αίτημά τους είναι ότι «δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, τέρμα η σιωπή μας», το οποίο είναι πραγματικά περισσότερο από μια δήλωση της αποστολής τους, παρά κάποιο αίτημα.

Αν και οι Anonymous έχουν καταφέρει κάποιες αρκετά εντυπωσιακές κυβερνοεπιθέσεις, αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα θα έχει ανταπόκριση;




Αναδημοσίευση από http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/236817/to-pagosmio-kalesma-ton-anonymous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου