Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Έλληνας που κατέκτησε το Facebook

O 23χρονος Γιώργος Καρνάς από τη Μυτιλήνη είναι ο έλληνας ο οποίος κατάφερε να κερδίσει με τις γνώσεις του και την αξία του μια θέση που πολλοί σε ολόκληρη την υφήλιο ζηλεύουν. Μία θέση στον παγκόσμιο κολοσσό facebook με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Γιώργος Καρνάς απέκτησε τον πρώτο του υπολογιστή σε ηλικία εννέα ετών και επειδή δεν είχε κάποιον μεγαλύτερο να του δείξει κάποια πράγματα, αγόραζε βιβλία. Στην συνέχεια έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς,όπου και αποφοίτησε στα τέσσερα χρόνια με βαθμό 9,27! Και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο Cambridge στην Αγγλία.

Μόλις αποφοίτησε έστειλε δεκάδες βιογραφικά σε ελληνικές εταιρείες από τις οποίες άλλες τον απέρριψαν ενώ πάρα πολλές δεν μπήκαν καν στον κόπο να του απαντήσουν.

Το περασμένο Δεκέμβριο έστειλε βιογραφικό στο facebook όπου έναν μήνα μετά του απάντησαν και του ζήτησαν να του πάρουν συνέντευξη μέσω skype. Αφού κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις τρεις πρώτες συνεντεύξεις μέσω Skype, τον κάλεσαν στην Αμερική, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για για 5 ακόμη  εξονυχιστικές συνεντεύξεις Λίγο καιρό αφού επέστρεψε τον ενημέρωσαν ότι έγινε δεκτός και άρα υπάλληλος στην εταιρεία του facebook, με μισθό 100.000 δολάρια τον χρόνο. Έτσι λοιπόν ο Γιώργος Καρνάς θα λαμβάνει 100.000 ευρώ το χρόνο. 35.000 ευρώ θα λάβει με το που πατήσει το πόδι του στην εταιρεία ενώ το συμβόλαιο που έχει υπογράψει περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα ζήλευε ο καθένας.

Οι παραπάνω πληροφορίες έγιναν γνωστές από συνέντευξη που έδωσε ο ο Γιώργος Καρνάς στο Νewsit. Μεταξύ των άλλων ερωτήθηκε και για την κόκκινη μπλούζα που φορούσε και τη λέξη "hackathon" που ανέγραφε. Όπως απάντησε εκείνος πρόκειται για μια συνεύρεση όλων των υπαλλήλων του facebook που διεξάγεται κάθε Τετάρτη μετά την λήξη του ωραρίου και που ο κάθε υπάλληλος μπορεί ελεύθερα να ασχοληθεί ελεύθερα με το αντικείμενο διαφορετικού τομέα από αυτόν που ασχολείται καθημερινά στο facebook.

Ο Γιώργος λοιπόν είναι ένας ακόμη νέος που δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτούς που ισχυρίζονται πως τα μυαλά της Ελλάδας διαπρέπουν μόνο στο εξωτερικό! Και πως όσοι μένουν στη χώρα μας κατα πάσα πιθανότητα χάνονται......

Πηγές:
http://www.iefimerida.gr/news/19619/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96896&catid=3






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου