Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αυτόματη μετάφραση μηνυμάτων από το Gmail!


  Η αυτόματη μετάφραση στο Gmail δεν αποτελεί πλέον πείραμα. Από δω και στο εξής η δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google θα μπορεί να μεταφράζει αυτόματα τα μηνύματα από τη μία γλώσσα στην άλλη. Έτσι για παράδειγμα, αν έχετε πάρει ένα email στα Αγγλικά θα μπορεί να γίνει αμέσως μετάφραση στα Ελληνικά!

  Η ιδέα της αυτόματης μετάφρασης μηνυμάτων ξεκίνησε στα εργαστήρια της Google το Μάιο του 2009 και χρησιμοποιήθηκε κυρίως από επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 


   Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του συγκεκριμένου εγχειρήματος: "Δεδομένου ότι η μετάφραση μηνυμάτων ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα project στα εργαστήρια, αποφασίσαμε ότι ήταν καιρός να τελειοποιηθεί στα Gmail Labs και να τεθεί σε κυκλοφορία για τον κόσμο. Μέσα στις επόμενες μέρες, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Gmail, θα μπορεί εύκολα να προσθέτει τη δυνατότητα της μετάφρασης στα mail του. Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα μήνυμα σε γλώσσα διαφορετική από τη δική σας απλά κάντε κλικ στην επιλογή Translate message που βρίσκεται στο επάνω μέρος του μηνύματος."


  Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της συγκεκριμένης λειτουργίας, ενώ εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικά μηνύματα που χρειάζονται μετάφραση μπορούν να επιλέξουν να μεταφράζει το Gmail πάντα τα μηνύματα που λαμβάνουν.

  Εκτός από το εργαλείο μετάφρασης, δύο ακόμη πρόσθετα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ο λόγος για τα Title Tweaks και το Smart Mute. Το πρώτο αλλάζει τον τίτλο στην καρτέλα του περιηγητή με σκοπό να σας ενημερώσει ότι έχετε νέα μηνύματα και το δεύτερο κρατά μακριά από το Inbox σας όλα τα επιβλαβή μηνύματα.
  

1 σχόλιο:

  1. Παντελιδης Γιωργος15 Αυγούστου 2013 στις 6:49 π.μ.

    Oλα καλα και ξαφνικα ...σταματησε!!! [δεν ειναι δυνατη η μεταφραση, προσπαθηστε αργοτερα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή