Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Apple διορθώνει το lockscreen bug με την τελευταία έκδοση


Η Apple μόλις παρουσίασε την κυκλοφορία μιας μέας ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού το οποίο θα εξαλείψει την πιθανότητα παραβίασης του lockscreen bug του iphone με σκοπό τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε πολύτιμα αρχεία της συσκευής όπως υποστηρίζει και η εταιρία.
Με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα, όπου παρατηρήθηκε πρόσβαση σε κλειδωμένο iphone και υποκλοπή δεδομένων όπως φωτογραφίες, επαφές κλπ, κάνοντας το φαινόμενο αυτό ιδιαίτερα ανησυχητικό, η Apple υποστήριξε ότι θα δώσει σύντομα λύση στο πρόβλημα.

Η ενημέρωση που κυκλοφόρησε, είναι διαθέσιμη για όσους έχουν πληγεί από τον ιό και η εταιρία διευκρίνισε ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα συστήματα λειτουργίας τους  όσο το δυνατό συντομότερα για την προστασία των συσκευών και των στοιχείων τους.
Σε μια δημοσίευση τύπου αυτόν τον μήνα, αναφέρεται  ένα παρόμοιο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε Samsung Galaxy S III, στο οποίο παρατηρήθηκε  πρόσβαση στην κλειδωμένη συσκευή και χρήση των κουμπιών που χρησιμοποιούνται για την κλήση έκτακτης ανάγκης και στα κουμπιά ενέργειας.
Η Samsung δήλωσε στο blog της εταιρείας ότι θα κυκλοφορήσει τη δική της ενημέρωση λογισμικού "σύντομα" και συνιστά στους χρήστες να ενημερώνουν τις συσκευές τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν το νέο λογισμικό γίνει διαθέσιμο στους χρήστες του.
Η Apple θα πρέπει να λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες λέξη της ενημέρωσης αυτόματα από ένα pop-up μήνυμα για τα τηλέφωνά τους, αλλά οι χρήστες επίσης θα μπορούν να ελέγξουν για ενημερώσεις του συστήματος στο "General" μενού των κινητών τους ή από τη σύνδεση με το iTunes. Σύμφωνα με ένα post στο φόρουμ υποστήριξης της Apple, η ενημέρωση παρέχει επίσης βελτιώσεις στην εφαρμογή με τους χάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου