Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Google κλείνει την υπηρεσία Reader στις 1 Ιουλίου 2013




Η υπηρεσία της οποίας η δημοτικότητα πέφτει διαρκώς, όπως και γενικότερα του RSS, θα σταματήσει στις 1 Ιουλίου 2013.


«Ξεκινήσαμε το Google Reader, το 2005, σε μια προσπάθεια να γίνει εύκολο για τους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να τηρούν καρτέλες για τις αγαπημένο ιστοσελίδες τους," δήλωσε η εταιρεία. "Αν και το προϊόν έχει πιστούς ακολούθους όλα αυτά τα χρόνια, η χρήση έχει μειωθεί. Έτσι, στις 1 Ιουλίου 2013, θα συνταξιοδοτηθεί το Google Reader. Οι χρήστες και προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές λύσεις RSS μπορούν να εξάγουν τα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών τους, με το Google Takeout κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων μηνών.



Το Google Reader επέτρεπε στους χρήστες να γίνονται συνδρομητές και να διαβάζουν feeds από κάθε είδους site, σε μια μορφή που μοιάζει με ένα e-mail-box. Η σχεδόν οκτώ ετών υπηρεσία ήταν κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού ειδησεογραφικών sites και blogs.


Αλλά ποτέ η παρακολούθηση ειδήσεων μέσω RSS δεν κέρδισε μια θέση στην κλίμακα των βασικών προϊόντων της Google, όπως η αναζήτηση, οι χάρτες, το Android και το YouTube. Facebook και Twitter αποδείχθηκαν πιο έμπειροι στο να δελεάσουν χρήστες να μοιράζονται  links και να διαβάζουν  ειδήσεις. Όταν οι προσπάθειες της εταιρίας στράφηκαν στο Google+, πολλοί προέβλεψαν ότι οι μέρες του Google Reader ήταν μετρημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου