Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

NAS DNS-1550-04 ShareCenter™ Pro 1550


Η συσκευή αυτή αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση αποθήκευσης και προστασίας των δεδομένων και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν back-up αλλά και να κρατάνε ασφαλή τα πολύτιμα δεδομένα τους. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τα οποία τα συναντάμε συνήθως σε ακριβότερα συστήματα υψηλότερου τεχνολογικού επιπέδου. Χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής είναι η αντιγραφή και η κρυπτογράφηση των δεδομένων χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.
Το DNS-1550-1504 περιλαμβάνει επίσης μια πρωτότυπη λειτουργία διεπαφής με το χρήστη και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε χρήστες με περιορισμένη εμπειρία να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν τα δεδομένα.

Διακομιστής αρχείων NAS 
Τα καλά νέα για τις επιχειρήσεις είναι ο διακομιστής αρχείων του NAS DNS-1550-1504 ο οποίος εκμεταλλεύεται πλήρως την επιτάχυνση των επιδόσεων που παρέχονται από το iSCSI. Ο διαχειριστής αρχείων web παρέχει πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο NAS για τους εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
Το DNS-1550-1504 προσφέρει πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που επιτρέπει στους διαχειριστές και στους χρήστες να ελέγχουν πώς, πότε, και που είναι αποθηκευμένα τα δεδομένα τους . Ακόμη κοινή χρήση αρχείων στο δίκτυο ή στο Internet μέσω FTP ή και πρόσβαση σε αυτά μέσω του εύχρηστου διαχειριστή αρχείων web. Απομακρυσμένη λειτουργία back-up που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν ένα αντίγραφο των αρχείων τους σε ένα απομακρυσμένο NAS σαν μια λύση αντικατάστασης σε περίπτωση καταστροφής κάποιου αρχείου, παρέχοντας επιπλέον προστασία των δεδομένων, ώστε ακόμη και δεδομένα μεγάλου όγκου να μπορούν να αντικατασταθούν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας που μπορεί να χρειαστούν ώρες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας rsync. Υποστηρίζονται επίσης πολλές λειτουργίες ανάκτησης των αντιγράφων ασφαλείας.

Εφαρμογή της τεχνολογίας  iSCSI σε δίκτυα IP
Το iSCSI προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη απόδοση χάρη στην πρόσβαση αλλά και στην μεταφορά block-level δεδομένων. Ενέργειες όπως η διαμόρφωση, η παροχή και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να γίνεται από τον διαχειριστή με τον ίδιο τρόπο που θα καλείται απευθείας με την αποθήκευση. Με τη χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας Ethernet, το συνολικό κόστος της  αποθήκευσης και της ευκολότερης διαχείρισης μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Προηγμένη ασφάλεια
Δυνατότητες διαχείρισης λογαριασμού οι οποίες περιλαμβάνουν τη λειτουργία διαχείρισης χρηστών, ομάδων χρηστών αλλά και εξουσιοδότησης χρηστών. Δημιουργεί λοιπόν λογαριασμούς χρηστών, ομάδων αλλά και iscsi targets με έλεγχο ταυτότητας κατά την πρόσβαση.

Χρησιμότητα και λειτουργίες USB
Η δυνατότητα σύνδεσης με usb σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε αρχεία μέσω usb-flash ή δίσκους αλλά και σύνδεση με εκτυπωτή και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν usb.

Ανάκτηση και επαναφορά δεδομένων από κακόβουλες ενέργειες
Το DNS-1550-1504 διαθέτει 4 Serial ATA (SATA) υποδοχές δίσκου που υποστηρίζουν επίπεδο RAID  0, 1, 10, 5, 6 ή διαμόρφωση JBOD.  Οι διαχειριστές μπορούν να αποθηκεύσουν γρήγορα τα δεδομένα του δικτύου τους χρησιμοποιώντας φθηνούς σκληρούς δίσκους τύπου SATA , και ανάλογα με τις ανάγκες αποθήκευσης, μπορούν να προσθέσουν όσους περισσότερους χρειάζονται. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνεται διαγνωστικός δίσκος τύπου S.M.A.R.T. ώστε να εξασφαλίζει την ακεραιότητα των δεδομένων. Οποιαδήποτε κατακερματισμένα αρχεία του σκληρού δίσκου που εντοπίζονται μπορούν να επανακτώνται αφού μεταφερθούν μέσω του (PDM) το οποίο μετακινεί δεδομένα από ένα προσβεβλημένο δίσκο σε ένα υγιές δίσκο για να διασφαλίσουμε τα δεδομένα ώστε να μην χάνονται.

Πράσινη ετικέτα Εξοικονόμηση Ενέργειας
Το DNS-1550-1504 έχει τεράστια σειρά από Idle Disks (MAID 2,0) τεχνολογία η οποία επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται με την αυτόματη απενεργοποίηση των δίσκων που δεν είναι σε ενεργή χρήση. Το DNS-1550-04 διαθέτει επίσης πιστοποίηση 80 PLUS.  Η Πιστοποίηση 80 PLUS χορηγείται στα προϊόντα που δαπανούν περισσότερο από το 80% της ενεργειακής απόδοσης σε ορισμένα επίπεδα του ονομαστικού φορτίου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο DNS-1550-04  να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, του επιτρέπει να λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία και με μειωμένο λειτουργικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου