Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι υπηρεσίες Cloud δημιουργούν 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως!


  Σύμφωνα με μία έρευνα των αναλυτών της IDC που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Microsoft, το cloud computing θα δημιουργήσει περίπου 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως μέχρι το 2015.
  
  Η έρευνα αυτή εξέτασε τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα σε όλο το κόσμο και σύμφωνα με ένα οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε πάνω σε αυτά προέκυψε το συμπέρασμα ότι τα έσοδα από το cloud computing μπορεί να φτάσουν τα 1.1 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την επόμενη τριετία. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε σημαντικές οργανωτικές επενδύσεις και σε αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.


  Η μελέτη αναφέρει ότι οι θέσεις εργασίας που θα παρουσιαστούν θα είναι σε τομείς όπως οι οικονομικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στην διακριτή παραγωγή. Πάνω από το 50% αυτών των 14 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας θα αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με την IDC.

  Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανάπτυξης του cloud computing στις επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες cloud δημιουργούν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι αφαιρούν. Σύμφωνα με τον συντάκτη της συγκεκριμένης μελέτης John Gantz: ”Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το cloud computing αποτελεί μια υπηρεσία που «εξολοθρεύει» άλλες δουλειές, όμως στην πραγματικότητα είναι μια σημαντική πηγή απασχόλησης που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, αύξηση των θέσεων εργασίας θα σημειωθεί και σε άλλες ηπείρους και σε πολλούς οργανισμούς καθώς οι αναδυόμενες αγορές, οι μικρές πόλεις και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν την ίδια πρόσβαση στις cloud υπηρεσίες όπως οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι αναπτυγμένες χώρες.”

Η Microsoft δημοσίευσε πίνακες, οι οποίοι αναφέρουν σε ποιούς τομείς θα παρουσιαστούν οι νέες θέσεις εργασίας και σε ποιές χώρες κατά κύριο λόγο. Δυστυχώς η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στους πίνακες, καθώς η ελληνική αγορά είναι ακόμα επιφυλακτική σε αυτές τις υπηρεσίες.

Μπορείτε να δείτε όλους τους πίνακες εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου