Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Windows 8: Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας.




   Αν τα Windows Vista άφησαν μια πικρή γεύση σε πολύ κόσμο, τότε τα Windows 8 μπορούν να χαρακτηριστούν ως η «αναγέννηση» της Microsoft.  Στις 29 Φεβρουαρίου η Microsoft παρουσίασε το Windows Consumer Preview στη Βαρκελώνη.  Πρώτα απ’όλα, η νέα έκδοση θα φέρει πολλές αλλαγές, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε επίπεδο λειτουργιών. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα που παρέχεται στον χρήστη να πραγματοποιεί γρήγορα και εύκολα διάφορες λειτουργίες.


   Θα μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει τόσο σε συσκευές αφής, όσο και σε συσκευές με ποντίκι και πληκτρολόγιο. Δίνεται όμως η επιλογή στον χρήστη να επιλέξει ποιον από τους δύο τρόπους θέλει. Με μια πρώτη ματιά γίνεται αυτομάτως η σύγκριση με την διεπαφή του Windows Phone. Αυτό συμβαίνει γιατί  το μενού «’Εναρξη» έχει αντικατασταθεί από το Metro Style . Η επιλογή των εφαρμογών και των προγραμμάτων θα γίνεται από την επιφάνεια εργασίας ή τα charm bars.


  Με βάση τις υπηρεσίες Cloud, τα Windows 8 επιτρέπουν την πρόσβαση στις ρυθμίσεις των εφαρμογών και των αρχείων είτε από κινητό τηλέφωνο είτε από τον προσωπικό υπολογιστή του χρήστη. Επίσης υπάρχει πλέον ο λογαριασμός Microsoft όπου με τα Windows 8 υποστηρίζεται η μεταφερσιμότητα εργασιών μεταξύ συσκευών.

  Μία νέα καινοτομία αφορά τις εφαρμογές. Θα υπάρχουν εφαρμογές όπως ακριβώς στα κινητά τηλέφωνα και θα εγαθιστούνται και νέες ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών.

  Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του νέου λογισμικού είναι οτι καταναλώνει λιγότερη RAM από το Windows 7.  Επίσης μια πολύ σημαντική νέα υπηρεσία που παρουσιάστηκε ονομάζεται Windows to Go και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μεταφέρει το λειτουργικό του και να δουλεύει οπουδήποτε.

  Εντέλει η παρουσίαση του Windows 8 Consumer Preview άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και μένει να δούμε το λειτουργικό στην τελική του μορφή όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου