Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Microsoft οραματίζεται ένα μέλλον με Οθόνες Αφής υψηλής ταχύτητας.


  Όσο αξιόπιστες και αν είναι οι σύγχρονες οθόνες αφής, υπάρχει συχνά μια αίσθηση αποσύνδεσης όταν τις χρησιμοποιούμε.  Σύμφωνα με τον Paul Dietz, μέλος της ομάδας Εφαρμοσμένων Επιστημών της Microsoft,  αυτό συμβαίνει γιατί οι συνηθισμένες οθόνες αφής έχουν μία καθυστέρηση των 100 ms, η οποία έχει ώς αποτέλεσμα μία αισθητή χρονική υστέρηση από τη στιγμή που ο χρήστης “πατήσει” στην  οθόνη μέχρι η οθόνη να ανταποκριθεί. 


 Σαφώς και είναι πολύ εύχρηστες αλλά δεν υπάρχει ποτέ η αίσθηση του πλήρους ελέγχου. Για παράδειγμα, αν σύρετε μια εφαρμογή κατά μήκος της οθόνης ενός iPad,  το εικονίδιο θα “χορεύει” γύρω από το δάχτυλο σας καθώς η οθόνη θα προσπαθεί να συμβαδίσει. Αυτό δεν είναι ικανοποιητικό για τον Dietz και την ομάδα του και έτσι δημιούργησαν ένα demo για να δείξουν πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Σε αντίθεση δηλαδή με την καθυστέρηση των 100 ms σε μια συνηθισμένη οθόνη αφής, το demo κατορθώνει να μειώσει την καθυστέρηση στο επίπεδο του 1 ms.

  Η διαφορά είναι εντυπωσιακή και φαίνεται καθαρά και στο παρακάτω video. Με την χρονική υστέρηση μεταξύ του “πατήματος” στην οθόνη και της απόκρισης να έχει μειωθεί σημαντικά, πάντα τηρουμένων των αναλογιών,  μια συσκευή που θα ενσωματώνει την χαμηλή καθυστέρηση που οραματίστηκε ο Dietz έχει την δυνατότητα να φαίνεται πολύ πιο φυσική από τις υπόλοιπες.



  Το αν τελικά καταφέρει αυτή η εφαρμογή να κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά είναι άλλο θέμα. Το κόστος της εφαρμογής είναι ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά είναι κάτι το αναμενόμενο για μια εφαρμογή σαν αυτή. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο μέσος καταναλωτής θα ενδιαφερθεί αρκετά για αυτήν την τεχνολογία. 


Πηγή: techcrunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου