Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Google Play: Ήρθε για να πάρει τη θέση του Android Market!

  Το Android Market της Google έχει υποστεί κάποιες τεράστιες αλλαγές κατά το τελευταίο έτος. Ενώ ξεκίνησε ως ένα απλό αυτόνομο κατάστημα με εφαρμογές έχει “μεγαλώσει” αρκετά και περιλαμβάνει πλέον μουσική, βίντεο και πλήθος από e-books. Για αυτόν τον λόγο η Google αισθάνεται ότι το αναγνωριστικό "Android Market" είναι πλέον αρκετά περιοριστικό, αποτυγχάνοντας να απεικονίσει όλα αυτά που η εταιρία προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες της.

  Αυτό έιχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει και επίσημα τον όρο “Android Market”. Ήδη από χθες όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες της Google  κυκλοφορούν στην αγορά υπό την αιγίδα της καινούριας ονομασίας: Google Play. Συμπεραίνουμε ότι το Google Play δεν είναι κάτι καινούριο, είναι απλά ένα νέο ενιαίο εμπορικό σήμα που επιδιώκει να συνδέσει όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες της εταιρίας.

  Η Google ξόδεψε αρκετούς μήνες προοθώντας το Android Market ώς έναν διανομέα ψηφιακών υπηρεσιών, αλλα η επίκληση του ονόματος Android, οδήγησε ορισμένους χρήστες σε μια αίσθηση αποκλεισμού. Όμως δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει μια συσκευή Android για να νοικιάσει ταινίες, να αποκτήσει μουσικά κομμάτια ή να “ξεφυλλίσει” ένα e-book.  Η εστίαση της εταιρίας στην ενοποίηση των υπηρεσιών της στο διαδίκτυο, αναδεικνύει την πρόθεση της να γνωστοποιήσει ότι το νέο αυτό οικοσύστημα ψηφιακών υπηρεσιών δεν προορίζεται μόνο για χρήστες Android, αλλά απευθύνεται σε ένα μεγάλο φάσμα χρηστών.

 Η αποθήκευση των αρχείων ενός χρήστη γίνεται στον cloud server της Google , έτσι κάθε υπηρεσία είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή και από οπoιαδήποτε συσκευή. Για παράδειγμα αν ένας χρήστης διαβάζει μια σελίδα ενός e-book, μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή σε μία άλλη συσκευή και να συνεχίσει το διάβασμα από εκεί που σταμάτησε!  Από χθες ξεκίνησε η αντικατάσταση του Android Market από τη νέα εφαρμογή και όλες οι υπηρεσίες της Google που είχε εγκατεστημένες κάποιος χρήστης, εξακολουθούν να υπάρχουν κανονικά. Σύμφωνα με την Google οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν δωρεάν μέχρι 20.000 κομμάτια μουσικής, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε πολλά περισσότερα. Θα έχουν πρόσβαση επίσης σε περισσότερες από 450.000 εφαρμογές, σε μία τεράστια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και σε χιλιάδες ταινίες σε ποιότητα HD.

  Για να έχει κάποιος πρόσβαση στην υπηρεσία Google Play, πρέπει η συσκευή του να έχει λειτουργικό σύστημα Android 2.2 ή ανώτερο και τέλος λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, ελάχιστες από αυτές τις εφαρμογές είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στη χωρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου