Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το 51% των επισκέψεων στο Internet προέρχεται από μηχανές-ρομπότ!



Μήπως γνωρίζετε πόσες επισκέψεις σε μια ιστοσελίδα προέρχονται από έναν πραγματικό χρήστη-σέρφερ  μέσω του υπολογιστή του ή από το κινητό του;  Σύμφωνα με την έρευνα της Incapsula είναι αρκετά ο αριθμός αυτός των επισκέψεων είναι πολύ μικρότερος από όσο νομίζαμε. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο διαδίκτυο Incapsula, μόνο το 49% όλων των επισκέψεων στον δικτυακό τόπο είναι από πραγματικούς ανθρώπους. Το άλλο 51% προέρχεται από διαφόρου τύπου αυτόματες μηχανές.


Αυτό το 51% περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική κίνηση που προκαλείται από μία μηχανή αναζήτησης,η οποία σύμφωνα με την Incapsula, αποτελεί το 20% του συνόλου της κυκλοφορίας του Ιστού. Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το άλλο 31% αποτελείται από ανεπιθύμητες επισκέψεις, από comment spammers, μέχρι άμεσες επιθέσεις hacking. Το μεγαλύτερο ποσοστό  της "κακοήθους" επισκεψιμότητας, που ανέρχεται λίγο πιο πάνω από το 5% ,αφορά υποθέσεις hacking, με στόχο την εγκατάσταση κακόβουλων λογισμικών ώστε είτε να κλαπούν προσωπικά στοιχεία χρηστών (κωδικοί πιστωτικών καρτών κ.α.) είτε να μπλοκάρουν τις σελίδες.

Ένα άλλο 5% της κυκλοφορίας του Ιστού προέρχεται από μηχανές "ξύστρες"  (ο αγγλικός όρος είναι scrapers) που προσπαθούν να εξάγουν και να αντιγράψουν περιεχόμενα από διάφορες ιστοσελίδες. Η μελέτη υποστηρίζει ότι 2% της κυκλοφορίας του Ιστού αποτελείται από προγράμματα comment spammers  που προσπαθούν να εισέλθουν σε σχόλια χρηστών και φόρουμ μέσω διαφόρων μηνυμάτων, όπως διαφημίσεις που εμφανίζονται στα sites. Τέλος, το 19% από ένα άλλο είδος λογισμικού υποκλοπής-spyware, όπου προσπαθεί να ελέγξει αλλαγές που επέρχονται σε μια διαδικτυακή σελίδα και να προειδοποιήσει για αυτές τις αλλαγές άλλες ανταγωνιστικές σελίδες.

Η έρευνα έγινε σε 1.000 πελάτες της Incapsula, με τα διερευνόμενα sites να έχουν από 50.000 έως 100.000 επισκέπτες σε μηνιαία βάση. 


πηγή: http://www.neowin.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου