Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Τελικά και τα Mac προσβάλλονται από ιούς.


  Πρόσφατα ερευνητές ανακάλυψαν κακόβουλο λογισμικό που υποβάλλει τους χρήστες των Mac στις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για χρόνια στα Windows με σκοπό να υποκλέψουν εμπιστευτικά δεδομένα των χρηστών.

  Σύμφωνα με τον Jaime Blasco, ερευνητή ασφαλείας της AlienVault, το λογισμικό αυτό στοχεύει σε εργαζομένους πολλών μη-κυβερνητικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν Mac και εφαρμόζει επιθέσεις, εκμεταλλευόμενο τα τρωτά σημεία των Microsoft Office και του Java Framework της Microsoft. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει ταυτοποιήσει 2 διαφορετικά είδη backdoor trojans που εγκαθιστώνται όταν οι χρήστες ανοίγουν «μολυσμένα» έγγραφα του Word ή διαδικτυακούς ιστοτόπους ακόμη και emails που έχουν λάβει. Από τη στιγμή που θα εγατασταθούν οι ιοί στέλνουν το domain, το όνομα χρήστη και το όνομα υπολογιστή σε ένα server που ανήκει στους επιτιθέμενους και αναμένουν περαιτέρω οδηγίες.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Τι πρέπει να κάνει η Apple για να γίνει το iPad και πάλι συναρπαστικό;


  Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το iPad 3. Όμως η νέα κυκλοφορία της Apple έχει ένα παράδοξο. Είναι το καλύτερο tablet που μπορείτε να αγοράσετε αλλά την ίδια στιγμή και μία απογοήτευση. Επομένως το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι θα κάνει ένα νέο iPad τόσο διαφορετικό που πραγματικά θα ξεχωρίσει;

  Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στις προδιαγραφές. Αν ρωτήσουμε κάποιον για ποιόν λόγο είναι ενθουσιασμένος με το iPad του, η απάντηση του δεν θα έχει να κάνει με αριθμούς. Το iPad έχει αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων επειδή τους έδωσε τη δυνατότητα να βλέπουν και να αγγίζουν πράγματα στην κυριολεξία, όπως ποτέ προηγουμένως

  Η Apple όμως χρειάζεται να κάνει κάτι που θα αλλάξει ριζικά το iPad. Χρειάζεται κάτι που θα το κάνει διαφορετικό, καλύτερο σαν προϊόν, παρά απλά πιο αναβαθισμένο και λεπτομερέστερο από τους προκατόχους του. Έτσι σε αυτό το κείμενο γίνεται μια εποικοδομητική κριτική, παρουσιάζοντας μια σειρά από ιδέες που θα κάνουν το νέο iPad να φαίνεται όντως σαν κάτι πραγματικά καινούριο.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Οχτώ cool πράγματα που θα θέλατε να γνωρίζετε για τα Windows 8
Όπως σας είχαμε πληροφορήσει και σε προηγούμενο άρθρο η κυκλοφορία των Windows 8 πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Ήρθε η ώρα  λοιπόν να γνωρίζουμε και ορισμένες πτυχές του νέου λογισμικού της Microsoft. Καταρχήν το νέο λειτουργικό σύστημα σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις την επιφάνεια εργασίας από τον σταθερό υπολογιστή σου στο κινητό σου μέσω του Metro UI. Μέχρι τώρα όμως  οι πρώτες αντιδράσεις των χρηστών είναι ανάμικτες , κυρίως λόγω της  έλλειψης του κουμπιού ΄Έναρξη’’.Σε κάθε περίπτωση, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να  σας επισημάνουμε ορισμένα από τα πιo cool χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο λειτουργικό σύστημα και ίσως σας αποτρέψει να το χαρακτηρίσετε ως μία εξέλιξη των <<αποτυχημένων>> ,τουλάχιστον εμπορικά, Windows Vista

Είναι οι Android εφαρμογές τόσο ασφαλείς όσο νομίζαμε?


  Πρόσφατα μάθαμε ότι οι διαφημίσεις στις δωρεάν εφαρμογές των Android “σκοτώνουν” τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.  Επίσης αναπτύχθηκε μία έρευνα σχετικά με τις απειλές για την ασφάλεια που βρέθηκαν σε πολλές δωρεάν εφαρμογές, που οφείλονται στις διαφημίσεις τους.

  H έρευνα αυτή έδειξε ότι πολλές από τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται σε δωρεάν Android εφαρμογές για να εμφανίσουν πρόσθετες διαφημίσεις, αποτελούν επίσης μια απειλή κατά της ιδιωτικότητας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πιθανούς εισβολείς για να ξεπεράσουν τα επίπεδα ασφαλείας του Android.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Πως να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον υπολογιστή σας.


  Όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να διαγράψουμε κάποιο αρχείο είτε γιατί δεν το χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή είτε κατά λάθος. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός! Υπάρχουν κάποια κατάλληλα εργαλεία με τα οποία η εύρεση και η ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων μπορεί να γίνει πολύ απλή, με το πάτημα μερικών κουμπιών μόνο.

  Όταν διαγράψουμε ένα αρχείο από τον υπολογιστή μας, αυτό δε σημαίνει ότι το αρχείο χάθηκε εντελώς. Ο χώρος στον σκληρό δίσκο που υπήρχε το αρχείο πρίν τη διαγραφή του εξακολουθεί να υπάρχει και αν δεν γραφεί κάποιο άλλο αρχείο στην ίδια τοποθεσία τότε μπορούμε να ανακτήσουμε το διαγραμμένο αρχείο μας.

  Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για αυτόν τον σκοπό είναι το Recuva για τα Windows της εταιρίας  Piriform, το οποίο είναι δωρεάν. Χρησιμοποιείται για την ανάκτηση των αρχείων που έχουν διαγραφεί από συσκευές αποθήκευσης, χωρίς να έχει σημασία αν αυτή η διαγραφή προήλθε από ανθρώπινο λάθος ή τεχνικό σφάλμα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα εργαλείο πολύ εύκολο στη χρήση. 

28 Μαρτίου: Μέρα Ελευθερίας ΕγγράφωνΣαν Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων (Documents Freedom Day) έχει καθιερωθεί από το 2008 η 28η του Μάρτη και είναι μια ημέρα που αποσκοπεί στην "ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ελευθερία των εγγράφων" . Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι οργανωμένη και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού στην Ευρώπη. 

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Θες να επενδύσεις πολλά λεφτά για το νέο σου Android? Καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμη!


  Τα κινητά Android ποτέ δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο σήμερα. Ποτέ δεν ήταν τόσο αποδοτικά, ισχυρά και με τόσο προσεγμένη εμφάνιση. Οι οθόνες τους είναι έντονες και εντυπωσιακές και η ταχύτητα που μεταδίδουν τα δεδομένα τους είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones είναι μεγαλύτερος από ποτέ και οι καταναλωτές αποκομίζουν τα οφέλη από αυτό το γεγονός. Κάθε νέο smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά είναι ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα. Παρόλαυτα, όσο εντυπωσιακές και να είναι αυτές οι συσκευές, πιθανόν να είναι η χειρότερη στιγμή στην ιστορία των Android για να αγοράσετε ένα smartphone. Και εξηγούμαστε για ποιό λόγο.

  Για τους τεχνολογικά ευφυείς χρήστες smartphones, το να δεσμευτούν σε μια διετή σύμβαση είναι αρκετά βάναυσο.  Η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας εξελίσεται τόσο γρήγορα ώστε ένα smartphone να φαίνεται ξεπερασμένο λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του στην αγορά. Ενώ η τάση αυτή είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί, ο βαθμός στον οποίο οι νέες γενιές των Android τηλεφώνων υπερβαίνουν τους προκατόχους τους ολοένα και αυξάνεται. Οι συσκευές που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο έτος είχαν κάποια νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, όμως η νέα “φουρνιά” που καταφθάνει θα αποτελέσει όχι απλώς ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά ένα τεράστιο άλμα.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Marketing και Κοινωνικά Δίκτυα (Social Webs)


Η ραγδαία αύξηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων και η ευρεία χρήση τους σε όλες τις πτυχές της ζωής μας ήταν φυσικό να επηρεάσει και την οικονομία. Πλέον ολόκληρα κράτη βασίζονται στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου όπως για παράδειγμα η Βρετανία όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο της επιφέρει 144,8 δις ευρώ έσοδα ετησίως ή το 8,3 % του ΑΕΠ η οποία φιγουράρει βέβαια στη πρώτη θέση παγκοσμίως στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.  Η μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων σε κοινωνικά δίκτυα (social webs) όπως το Facebook, το Twitter και το Flickr αλλά και σε blogs  υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο να γίνεται ακόμη πιο εύκολη λόγω της χρήση των κινητών, των notebooks  ή των tablets. Σε έναν κόσμο όπου η πληροφορία είναι γενναιόδωρα διαθέσιμη στο ευρύ κοινό δεν μπορούν οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ να προσπαθούν να πείσουν ή και να <<εξαπατήσουν>> τον καταναλωτή ότι μόνο το δικό τους προϊόν είναι το κατάλληλο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. 

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Προσαρμόστε τα Windows σας όπως εσείς θέλετε!


  Αν και τα Windows είναι πολύ ικανοποιητικά περιέχουν ωστόσο αρκετά περιττά στοιχεία. Οι τελευταίες εκδόσεις των Windows περιλαμβάνουν ολόκληρες σειρές από προγράμματα, χαρακτηριστικά και υπηρεσίες που στην καλύτερη περίπτωση καταλαμβάνουν περιττό χώρο ή στην χειρότερη περίπτωση επιβραδύνουν σημαντικά τον υπολογιστή μας. Αν θέλετε  να έχετε μια πιο ευέλικτη εγκατάσταση των Windows, μπορείτε να δημουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα εγκατάστασης Windows με το RT Se7en Lite, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το σύστημα σας στο λειτουργικό των ονείρων σας.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Οι υπηρεσίες Cloud δημιουργούν 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως!


  Σύμφωνα με μία έρευνα των αναλυτών της IDC που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Microsoft, το cloud computing θα δημιουργήσει περίπου 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως μέχρι το 2015.
  
  Η έρευνα αυτή εξέτασε τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα σε όλο το κόσμο και σύμφωνα με ένα οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε πάνω σε αυτά προέκυψε το συμπέρασμα ότι τα έσοδα από το cloud computing μπορεί να φτάσουν τα 1.1 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την επόμενη τριετία. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε σημαντικές οργανωτικές επενδύσεις και σε αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Το Facebook ανακήρυξε τον καλύτερο χάκερ!


Το Hacker Cup 2012, είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για προγραμματιστές,οι οποίοι θα έπρεπε να λύσουν σύνθετα αλγοριθμικά προβλήματα, όσο το δυνατόν πιο σωστά και γρήγορα.
Ο διαγωνισμός λοιπόν έγινε και χθες αναδείχθηκε ο νικητής! Είναι ο Roman Andreev από τη Ρωσία που έλυσε το πρόβλημα σε 1 ώρα και 4 λεπτά. Εκτός του ότι αναδείχθηκε ο καλύτερος χάκερ από το Facebook κέρδισε και 5.000 δολάρια.

πηγή: http://lamiastar.gr 

Το 51% των επισκέψεων στο Internet προέρχεται από μηχανές-ρομπότ!Μήπως γνωρίζετε πόσες επισκέψεις σε μια ιστοσελίδα προέρχονται από έναν πραγματικό χρήστη-σέρφερ  μέσω του υπολογιστή του ή από το κινητό του;  Σύμφωνα με την έρευνα της Incapsula είναι αρκετά ο αριθμός αυτός των επισκέψεων είναι πολύ μικρότερος από όσο νομίζαμε. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο διαδίκτυο Incapsula, μόνο το 49% όλων των επισκέψεων στον δικτυακό τόπο είναι από πραγματικούς ανθρώπους. Το άλλο 51% προέρχεται από διαφόρου τύπου αυτόματες μηχανές.

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Μπορούν τα Social Media να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας?

Στη συνείδηση των πολιτών, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα διαμορφωνόταν μέχρι σήμερα από την εναρμονισμένη προσπάθεια των κομματικών μηχανισμών, των κραταιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των περιβόητων 4-5 οικογενειών των βορείων προαστίων.
Αν και στη δημοκρατία αποφασίζει «ο κυρίαρχος λαός» με την ψήφο του, είναι βέβαιο ότι η κρίση του κλονίζεται σοβαρά από την κατευθυνόμενη πληροφόρηση που πολλές φορές φτάνει και στα όρια της εικονικής πραγματικότητας.

Κατά πόσο όμως στις επερχόμενες εκλογές θα είναι «αποτελεσματική» για το πολιτικό σύστημα η παραπάνω μεθοδολογία;

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Καρδιακό... password σε υπολογιστές

Νέο σύστημα χρησιμοποιεί τους καρδιακούς παλμούς ως κωδικό ασφαλείας


Λονδίνο 
Ερευνητές στην Ταϊβάν ανέπτυξαν ένα επαναστατικό βιομετρικό σύστημα ασφαλείας για χρήση σε υπολογιστές. Το σύστημα «ακούει» τους καρδιακούς παλμούς και τους χρησιμοποιεί ως κωδικό ασφαλείας για να εισέλθει κάποιος στον υπολογιστή του. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ακουμπήσει το χέρι του στον υπολογιστή του και το σύστημα θα αναγνωρίσει αμέσως το καρδιακό του «αποτύπωμα» και θα του επιτρέψει την πρόσβαση.
Καρδιακός κωδικός
«Επειδή τα σήματα του ηλεκτροκαρδιογραφήματος διαφέρουν σε κάθε άνθρωπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα νέο εργαλείο βιομετρικής αναγνώρισης» υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Chung Hsing στην Ταϊβάν.

Είναι τα passwords με πολλές λέξεις τόσο ασφαλή όσο νομίζαμε:


  Υπάρχει μια άποψη που επικρατεί στο χώρο του Internet τα τελευταία χρόνια ότι τα passwords που αποτελούνται από φράσεις με πολλές λέξεις είναι το ίδιο ασφαλή με αυτά που αποτελούνται από μεγάλα αλφαριθμητικά που δεν έχουν κάποιο νόημα, με το πλεονέκτημα όμως ότι μπορούν εύκολα να απομνημονευθούν. Όμως μια έρευνα που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Cambridge δείχνει ότι η παραπάνω άποψη δεν είναι και τόσο αληθής. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα τα λεγόμενα pass-phrases που απαρτίζονται από λέξεις λεξικού μπορεί να μην είναι τόσο ευάλωτα όσο τα μεμονωμένα passwords, αλλά μπορούν εύκολα να υποκύψουν σε “επιθέσεις λεξικού.”

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία για την ονοματολογία των web browsers...


  Υπάρχουν πιθανότητες ο browser σας να είναι ανοικτός όλη μέρα και κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για τον Internet Explorer, τον Mozilla Firefox, τον Chrome,τον Safari, τον Opera, ή τον Netscape,  ο browser είναι το σημαντικότερο κομμάτι λογισμικού που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν. Δεδομένου της κεντρικής θέσης που έχει το Internet πλέον στη ζωή μας , είναι ώρα να δούμε κάποια ιστορικά στοιχεία. Αν κάποια στιγμή έχετε σταματήσει το “σερφάρισμα” αναρωτόμενοι τι σημαίνει η λέξη Mozilla, ή γιατί το Safari ονομάστηκε Safari, έχουμε κάποιες απαντήσεις για εσάς.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Λογισμικό Μετάφρασης με τη δική μας φωνή από την Microsoft!


  Τα Ερευνητικά Εργαστήρια της Microsoft ανέπτυξαν ένα νέο πρωτότυπο λογισμικό που μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για την “συσκευή παγκόσμιας μετάφρασης”, μία συσκευή δηλαδή που θα μπορεί να αναστρέψει άμεσα μια γλώσσα σε μια άλλη, έτσι ώστε να είναι δυνατή η συνομιλία μεταξύ δύο ανθρώπων ακόμα και όταν δεν μπορεί ο ένας να καταλάβει τη γλώσσα του άλλου.

  Η νέα καινοτομία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του TechFest 2012 από τον υπεύθυνο των Ερευνητικών Εργαστηρίων της Microsoft Rick Rashid. Η τεχνολογία αυτή διατηρεί τη χροιά, την προφορά και τον τονισμό των ομιλητών και η μετάφραση γίνεται σε 26 γλώσσες. Αν και αφήνει ένα ίχνος “ρομποτικής φωνής” σε ορισμένες συλλαβές, κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην διατήρηση της προσωπικής απόχρωσης της φωνής του κάθε ομιλητή. Δηλαδή μπορείτε να πείτε μια πρόταση στα ελληνικά και η συσκευή αυτή θα παράγει την αντίστοιχη πρόταση,  για παράδειγμα στα ισπανικά, με την δική σας φωνή!

Το ‘’νόμιμο’’ είναι και ‘’ηθικό’’ ;


Δανείζομαι τον παραπάνω τίτλο για να σας παρουσιάσω όχι κάποιο πολιτικό θέμα αλλά για το μεγάλο διαζύγιο της Wikipedia με την Godaddy. Τα αίτια του διαζυγίου της μεγαλύτερης ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδειας  Wikipedia να σταματήσει τη συνεργασία της με την Godaddy ίσως τον μεγαλύτερο καταχωρητή domains στον κόσμο ήταν η διαφορά που δημιουργήθηκε σε θέματα ηθικής μεταξύ των δύο εταιρειών.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Τα Social Networks στο ''φως'' !

Η ιδέα του  Eric Fischer να χαρτογραφήσει τα post που κάνουν οι χρήστες των Twitter και Flickr είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των εκπληκτικών αυτών εικόνων που επισυνάπτονται παρακάτω.

Ο αρχικός σκοπός του Eric  ήταν να κατανοήσουμε και οπτικά πώς ακριβώς κατανέμεται η χρήση των εν λόγω πλατφόρμων σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, αλλά και σε παγκόσμια φυσικά κλίμακα.

Στις φωτογραφίες,το Twitter από τις μπλε,  το Flickr αντιπροσωπεύεται από τις πορτοκαλί κουκκίδες, ενώ οι άσπρες κουκκίδες είναι σημεία όπου χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο πλατφόρμες.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν πρόσθετε και τις δημοσιεύσεις που γίνονταν από τη πλατφόρμα του Facebook! Ίσως τα αποτελέσματα να ήταν παρόμοια με τις εικόνες που δείχνουν πως φαίνονται τα φώτα το πόλεων από το διάστημα. Αυτό οφείλεται στο ότι βρισκόμαστε πλέον στην ψηφιακή εποχή στην οποία αν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, συνεπάγεται η ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή με σύνδεση στο Internet και τον χρήστη του να έχει κάποιο account σε κάποια από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εικόνες της χαρτογράφησης από τις διάφορες περιοχές του πλανήτη μας:

Η Microsoft οραματίζεται ένα μέλλον με Οθόνες Αφής υψηλής ταχύτητας.


  Όσο αξιόπιστες και αν είναι οι σύγχρονες οθόνες αφής, υπάρχει συχνά μια αίσθηση αποσύνδεσης όταν τις χρησιμοποιούμε.  Σύμφωνα με τον Paul Dietz, μέλος της ομάδας Εφαρμοσμένων Επιστημών της Microsoft,  αυτό συμβαίνει γιατί οι συνηθισμένες οθόνες αφής έχουν μία καθυστέρηση των 100 ms, η οποία έχει ώς αποτέλεσμα μία αισθητή χρονική υστέρηση από τη στιγμή που ο χρήστης “πατήσει” στην  οθόνη μέχρι η οθόνη να ανταποκριθεί. 

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Η έλευση του νέου iPad είναι γεγονόςΠοικίλες αντιδράσεις  προκάλεσε ,όπως αναμενόταν, η παρουσίαση του νέου προïόντος της Apple με την ονομασία νέο iPad ή απλώς…iPad! Ουδείς το χαρακτήρισε ως αποτυχία αλλά και λίγοι ήταν  αυτοί που το παρουσίασαν ως μία επανάσταση στο χώρο των tablets. Οι αναβαθμίσεις πάντως που έγιναν στο hardware του νέου iPAD ήταν εμφανής!


Καταρχήν, η οθόνη του νέου iPad έχει υψηλότερη ανάλυση, καθώς ανεβαίνει στα 2048x1536 pixels. Η διαγώνιος των 9,7 ιντσών  διατηρείται, οπότε η νέα ταμπλέτα έχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 264 pixels ανά ίντσα  ή των 3,1 εκατομμύρια  pixels  συνολικά.Η πυκνότητα της οθόνης είναι τόσο υψηλή που ο χρήστης της συσκευής δεν μπορεί να διακρίνει τα pixels μεταξύ τους. Να σημειωθεί,  ότι οι HD τηλεοράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή υπολείπονται του νέου iPad σε ανάλυση.

Στην αντεπίθεση οι Anonymous, "χτύπησαν" το Βατικανό!


   Η ομάδα των χακτιβιστών Anonymous πέρασε στην αντεπίθεση και αυτήν την φορά στράφηκε εναντίον “της διαφθοράς στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία”, με το “κατέβασμα” της επίσημης ιστοσελίδας του Βατικανού την Τετάρτη το πρωί.  Η επίθεση αυτή έρχεται μία μόλις μέρα μετά την απόδοση κατηγοριών από το FBI σε ένα άτομο για συμμετοχή στους Anonymous και σε τέσσερα ακόμη άτομα για συμμετοχή με πρωταγωνιστικό ρόλο στο hacking group LulzSec.


Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Google Play: Ήρθε για να πάρει τη θέση του Android Market!

  Το Android Market της Google έχει υποστεί κάποιες τεράστιες αλλαγές κατά το τελευταίο έτος. Ενώ ξεκίνησε ως ένα απλό αυτόνομο κατάστημα με εφαρμογές έχει “μεγαλώσει” αρκετά και περιλαμβάνει πλέον μουσική, βίντεο και πλήθος από e-books. Για αυτόν τον λόγο η Google αισθάνεται ότι το αναγνωριστικό "Android Market" είναι πλέον αρκετά περιοριστικό, αποτυγχάνοντας να απεικονίσει όλα αυτά που η εταιρία προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες της.


Android browser: O δημοφιλέστερος browser για κινητά παγκοσμίως


Οι επιτυχίες για τη Google και το Android συνεχίζονται, αφού     σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της StatCounter, το μήνα Φεβρουάριο ο Android browser κατόρθωσε για πρώτη φορά να ξεπεράσει τον μέχρι τώρα πρωτοπόρο Opera και να κατακτήσει την πρώτη θέση στις mobiles συσκευές!

Πιο συγκεκριμένα, ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία τον τελευταίο χρόνο, ο Android τερμάτισε πρώτος με ποσοστό 22.67% των συνολικών χρηστών, ακολουθούμενος με μικρή διαφορά από τον Opera με 21.7%. Τρίτος στη σειρά ήρθε ο Safari με ποσοστό 21.06%, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τον Opera.
Πολύ πιο πίσω ακολουθούν οι Nokia και BlackBerry browsers με ποσοστά 11.24% και 6.53% αντίστοιχα, με τον τελευταίο να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση όλων τη χρονιά που μας πέρασε.

ACTA μία παγκόσμια απειλή για την ελευθερίαΕνώ το Internet ξεκίνησε ως ένας τόπος όπου χρήστες από όλο  τον κόσμο μπορούν να διακινούν ιδέες και να ανταλάσουν πληροφορίες παντώς τύπου, αυτό φαίνεται να αλλάζει σήμερα. Εκατοντάδες διαδηλώσεις,  χιλιάδες άτομα που συμμετέχουν σε αυτές και δεκάδες χιλιάδες  uploads σε blogs,  Facebook , Twitter και  άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτύρονται για τη νέα Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης ,γνωστή και ως (ACTA).


Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Εφαρμογή για smartphones προσομοιώνει την γραφή Braille!

  H Braille Touch” είναι μια δωρεάν εφαρμογή που απλοποιεί τη δημιουργία γραπτών μηνυμάτων από άτομα με προβλήματα όρασης, προσομοιώνοντας τη γραφή Braille. Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους  χρήστες να πληκτρολογούν τα μηνύματά τους  χωρίς να κοιτάζουν την οθόνη.Πόσο ασφαλής είσαι στο Internet?


Σε όλους μας πιστεύω προξένησε μεγάλη εντύπωση η καταγγελία που έγινε σε βάρος  της εταιρείας Google για <<κατασκοπεία-ψάρεμα>> των χρηστών του πλοηγού Safari της Apple, αλλά και του Explorer της Microsoft μέσω κάποιων  cookies που εγκαθιστούσαν οι χρήστες, χωρίς οι ίδιοι βεβαίως να το γνωρίζουν. Όταν γίγαντες στο χώρο της πληροφορικής <<καθυστερούν>> να εντοπίσουν ώστε να προστατέψουν του χρήστες, πόσο ασφαλείς μπορούμε να νιώθουμε εμείς;


Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Windows 8: Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας.
   Αν τα Windows Vista άφησαν μια πικρή γεύση σε πολύ κόσμο, τότε τα Windows 8 μπορούν να χαρακτηριστούν ως η «αναγέννηση» της Microsoft.  Στις 29 Φεβρουαρίου η Microsoft παρουσίασε το Windows Consumer Preview στη Βαρκελώνη.  Πρώτα απ’όλα, η νέα έκδοση θα φέρει πολλές αλλαγές, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε επίπεδο λειτουργιών. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα που παρέχεται στον χρήστη να πραγματοποιεί γρήγορα και εύκολα διάφορες λειτουργίες.